Μεγάλη έρευνα της Prosvasis σε λογιστικά & φοροτεχνικά γραφεία

Ο λογιστής του αύριο
Το παρόν και το μέλλον στο επάγγελμα του λογιστή

Ο νέος ρόλος του λογιστή

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο ρόλος τους θα αλλάξει λόγω της τεχνολογικής προόδου. Η εκτίμηση όμως, αυτή διαφοροποιείται σημαντικά βάσει γεωγραφικών κριτηρίων.

Η «επανάσταση» της myDATA

Η πλατφόρμα myDATA δεν παύει να αντιπροσωπεύει μία «νέα εποχή», αποτελώντας μία ακόμη άσκηση προσαρμογής για τους λογιστές δεδομένου ότι η υποχρεωτική διαβίβαση των παραστατικών στην πλατφόρμα έρχεται να προστεθεί στις, ήδη, πολυάριθμες υποχρεώσεις τους, οι οποίες ως κοινό παρονομαστή έχουν την αυστηρή τήρηση καταληκτικών προθεσμιών.

Η αυτοματοποίηση δεν απειλεί τον λογιστή

Η αυτοματοποίηση συμβάλλει καταλυτικά στην μείωση του κόστους και στη βελτίωση της παραγωγικότητας των λογιστών, καθώς ελαχιστοποιούνται οι χρονοβόρες χειρωνακτικές εργασίες τους.

Τα χαρακτηριστικά του λογιστή του μέλλοντος

Ο λογιστής του αύριο θα διαθέτει καίρια συμβολή στην κατάρτιση του στρατηγικού σχεδίου των επιχειρήσεων. Η μετεξέλιξη του επαγγέλματος περιλαμβάνει ακόμη από την αξιοποίηση εργαλείων διαχείρισης δεδομένων μέχρι και εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας που εξασφαλίζουν την επικοινωνία με πελάτες, συνεργάτες και τους εταίρους του.


Κατεβάστε εδώ την έρευνα Η έρευνα με μια γρήγορη ματιά ->
73

%

πιστεύει ότι είναι πολύ έως αρκετά πιθανό να αλλάξει ο ρόλος του ως λογιστής λόγω της προόδου της τεχνολογίας

83

%

πιστεύει ότι η συμβουλευτική του εργασία θα γίνει πιο περίπλοκη74

%

πιστεύει ότι o ρόλος του θα εξακολουθήσει να είναι σημαντικός και θα γίνει πιο αποτελεσματικός στη δουλειά του λόγω της τεχνολογίαςΚατεβάστε την Έρευνα


Συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου**Η συμπλήρωση των πεδίων είναι υποχρεωτική